Binda sin egen brudbukettSurfade in på en sida där man steg för steg går igenom hur man binder
sin egen brudbukett, blomboll, corsage... det vore ju riktigt kul att göra det.
Tåls att tänka på... här på Blomskolan finner ni beskrivningar :-)

Nedan finner ni en beskrivning på en rund bukett med b.la rosor:

Rund bukett i hållare med rosor och nejlikor. Denna bukett är ganska enkel att göra, men man måste tänka på att blommor lätt faller ur brudhållare om man inte är van och har övat ordenligt innan. Man har inte så mycket mån att sticka fel i den lilla oasiskulan. Själva brudhållaren (inte oasiskulan) kan användas flera gånger. Öva gärna inför bröllopsdagen och köp några extra oasisbollar eller billigt oasisblock och skär till ett par övningsbollar och använd plockade eller billiga snittblommor! Brudhållare, buljongtråd mm kan du köpa hos WedShop.se.

Material som du behöver;
*1 vanlig rak brudhållare
* 10st rosor
(Obs! Spara ca 10 fina gröna blad för dekoration av handtaget!)
* 3 stora limegrön nejlikor
* 4-5 kvistar grön hypericum
* 2-3 kvistar kängurufot
(säsong på vinterhalvåret)
* 3 läderblad
* 1 snodd buljongtråd
* 1 meter fint band


     Verktyg:

  • Hobbykniv
  • Vass sax
  • Limpistol och lim

Gör så här:
1. Börja med att lägga brudhållarens överdel i blöt i en skål med ljummet vatten (gärna med rätt mängd snittblomnäring i). Låt den suga åt sig vatten tills den är mättad och har sjunkit till botten av skålen. Det tar några minuter. Plocka under tiden av alla fula yttre kronblad på rosorna. Välj en extra fin ros att ha i mitten av buketten. Se till att blommorna står i vatten till dess att de ska användas.

2. Dela upp läderbladen i mindre bitar med hjälp av en hobbykniv och plocka loss småbladen längst ner, så det blir små stjälkar på ett par centimeter. Själva bladdelarna kan vara omkring 5-7 cm.3. Stick in läderbladen runt oasishållarens kant, så att det blir en jämn bladmanschett.


4. Korta av blommorna till ca 3 cm stjälk. Snittet ska vara diagonalt. Rosorna kan ha aningen längre stjälk än nejlikorna, som har ganska stort kronbladsfäste. Plocka bort fula yttre kronblad på rosorna.

5. Ta en vacker ros och stick ner den i mitten av oasisen. Placera sedan ut tre nejlikor enligt bilden. Tänk på att buketten ska få en jämn och fin, bullig form när du sticker i blommorna . De ska inte vara på olika nivåer.
6. Sätt i övriga rosor. Placera dem ganska glest, eftersom det ska in lite blommor och bär emellan. I denna bukett finns det totalt 10 medelstora Passion-rosor.
7. Snitta upp hypericumkvistarna i flera bitar och stick in dem mellan blommorna. Stjälkarna kan vara lite längre än blommornas, så att de kommer i samma höjd som blommorna, eventuellt aningen högre upp. Vill du ha ytterligare utfyllnad i buketten, som exempelvis kängurufot, så tänk på att lämna lite plats. Vill du inte ha i fler blommor, fyll ut med hypericum tills oasisen inte syns längre.
8. Gör samma sak med kängurufoten som med hypericumen. Även den bör ha lite lite längre stjälkar än rosorna och nejlikorna.
9. Smycka buketten med en snodd röd bulliontråd. Denna snodd består av tunn, veckad ståltråd som man drar ut, så den blir vågig. Eftersom den är vågig, fastnar den lätt i blommorna, så den sitter bra. Placera ut den strategiskt genom att linda den lite slarvigt över blommorna. Försök att förankra ändarna lite, t ex genom att linda fast på en stjälk i buketten, så att de inte sticker ut någonstans. Nu är själva buketten klar.
Nu är det dags för pricken över i:et, nämligen att klä handtaget med ett fint band. En del personer struntar i att klä eller dekorera det vita plasthandtaget. Det drar ner utseendet på den vackra buketten och det är ju synd. Att klä ett handtag tar ca 15-30 minuter extra och är inte heller särskilt svårt. Men det är definitivt värt mödan.


Kommentarer
Postat av: M

Tack för att du gillar den..Ja visst är det fint. vet inte om jag vill ha det exakt så, men tycker den frisyren är såå fin =)Jag har oxå funderat på att binda min egen bukett. Finns en jätte bra film på youtube som visar hur man binder en "liten runt" bukett. Tänkte köpa billiga rosor på ica och testa =)Ha en skön kväll

2009-10-26 @ 19:08:57
URL: http://28juli2010bloggplatsen.se
Postat av: Katja

Man kan absolut göra en egen bukett, men jag tror nog att om man gör den för första gången så är det mycket enklare att binda den i handen än i oasis. Att få till tekniken så att blommorna sitter som berget i oasis tar ett tag att lära sig, och nejlika som de använder i klippet är bland det svåraste att sätta eftersom stjälkarna är så "knöliga". Bara ett tips från en florist :-) Självklart ska du dock försöka dig på det om du vill, men det är nog bra att öva först.

2009-10-31 @ 10:11:54
URL: http://giftassugen.blogg.se/
Postat av: Louise

Hejsan! Grattis till komamande bröllop.

Jag är också florist och tänkte ge lite tips om att göra egen bukett. Frtån min erfarenhet vet jag att det är mycket svårt att få till en snygg och balanserad form på sin bukett, speciellt när det gäller oasis. Men det är grymt kul när man börjar få klämm på det. Mitt tips är att öva säkert 10 gånger innan du gör Buketten med stort B. Köp billiga blommor till en början så du får träna med dom, för det är enormt pinsamt om blommorna är vissna eller att dom ramlar ur oasisen.

Be om Nejlikor och 10 packs rosor, så är det billiga och fina blommor att jobba med.

OCH! be en florist att visa hur du ska snitta blomman. Är det en dålig snittyta får inte blommorna vatten och sitter mycket sämre.

2010-08-12 @ 13:13:14
URL: http://http://lillalollsan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0